Utilitzem cookies
d’acord més info
EL CENTREQUÈ TRACTEMHORARISON SOMEQUIP PROFESSIONALBLOGDEMANA HORA

12/02/2017

La nostra osteòpata Bea García ens parla sobre l’osteopatia visceral.

L’osteopatia visceral és un mètode d’exploració i tractament de totes aquelles tensions del cos residents als òrgans i els seus teixits adjacents. Té com a objectiu millorar el moviment general, disminuint qualsevol barrera, per tal de  millorar la funció i permetin que els mecanismes d’auto-curació i auto-regulació del cos  funcionin de manera òptima.

Aquests tipus de tractament manual pretén millorar la funció i reduir els símptomes mitjançant:

  • Canvis en la manera com el sistema múscul-esquelètic respon
  • Canvis en la manera com els òrgans responen
  • Afectant a la circulació i drenatge dels fluids
  • Afectant a reflexes neurals

 

· Quan s’utilitza?

El pacient no necessita presentar problemes viscerals en si perquè un enfoc visceral sigui adient. Molts casos de dolor múscul-esquelètic poden millorar resolent problemes asimptomàtics de varis òrgans o teixits del cos. Així mateix, que el pacient presenti símptomes viscerals no implica que es tractin directament aquests òrgans.

· Com em pot ajudar?

Els tipus de problemes viscerals més comuns inclouen asma (en adults i nens), infeccions d’oïda recurrents, funcions alterades de l’intestí (com síndrome de l’intestí irritable o restrenyiment crònic), cistitis recurrents, prolapse d’òrgans o dolor postoperatori per problemes d’adhesió o cicatrització.

Els tipus de problemes múscul-esquelètics que es poden beneficiar d’un enfoc visceral son variats: dolors d’esquena, traumatismes com la fuetada cervical, dolor a l’articulació temporo-mandibular, dolors durant l’embaràs (tan lumbars, articulars com de teixits tous), problemes pèlvics post-part, problemes de desenvolupament, alimentació i son en nadons i nens.

 

L’enfoc visceral, dintre d’un tractament osteopàtic global, es una eina més per tractar als nostres pacients, promoure salut i millorar la funció del cos.

Autor  Beatriz García facebook twitter enviar a un amigo

Sin comentarios
DEJAR UN COMENTARIO

Disseny: Xoostudio® | Implementació: Somcodi

Copyright ® 2015 | Política cookies | Avís legal
Vols consultar-nos res?